Home

sobota 18. září 2010

kurang tidur....

Tak uz to tady na skole pomalu oziva. No pomalu...vlastne dost rychle a hlavne nahlas a nejlepe prez noc a brzo rano.
Totiz ve vedlejsim domku, tady v kampusu se usidlilo vedeni SPA - coz je takova obdoba nasi SK AS (pro nezucastnene se jedna o alternativu nasi Studentske komory akademickeho senatu), ktere ma na starost "Orientasi" prvnich rocniku. Coz mimo praktickych informaci a rad do studentskeho zivota na vysoke skole zahrnuje take spoustu dalsich doprovodnych a pro prvaky sem tam i ponekud ponizujicich "her" a tak podobne, jak si jiste sami dovedete dost dobre predstavit :)
Coz o to, my se sice ucastnit nemusime, ale at uz chcem nebo nechcem tak jsme do tohoto mumraje vtazeni a to predevsim auditivne. Tak na priklad uz je to temner tyden, kdy se tato akce rozjela a vedle u sousedu to zni jako pernamentni party a to prakticky v prubehu 24h kazdy den. Ja opravdu nechapu kde na to ty decka berou energii. Nejen ze od 5 od rana blbnou po arealu kampusu s prvakama, ale na priklad vcera, jelikoz jsme sousedi, jsme s nima sedeli na zaprazi asi do pul jedny do rana a zatim co já ráno nebyla schopna se pred pul devatou vykopat z postele tak oni opet krepcili s tou nebohou omladinou a to opek od 5 od rana. V nedeli to ma skoncit a tak doufam, ze pak uz vecery uklidni a bude se dat vyspat, vzhledem k tomu ze prednasky - lekce zacinaji uz od pul 7 rano :(



Ted tu bylo par dni hezky (prselo jen jednou denne :). Tak jsem se tak potulovala po meste, okoli a tak a musim vam rict ze ty scenerie okolni krajiny vazne stoji za to. Az budu mit nekdy v budoucnu cas tak se musim na nejaky ten kopec /sopku vypravit.




Taky jsem se podivovala, proc tu nejezdi mezi Padangem - Padang Panjangem - Solokem pravidelne vlak, kdyz uz tu maji trat a to kolem krasneho jezera Danau Singkarak. Ptala jsem se na to jedne mistni holciny a jeji odpoved mne vazne malem shodila ze zidle a ted uz chapu proc tu vlak jezdi jen jednou tydne a to jen par mesicu v roce. Sice jsem si myslela ze si ze mne dela zkratka srandu, ale ukazalo se ze ne. Tak si predstavte, ze oni tu totiz maji jeste porad parni lokomotivu a tak by se to proste vickrat nevyplatilo.
Tak jsem se rozhodla ze se pristi tyden, jestli ten vlak pojede, pokusim nejak vecpat na palubu at si to tu taky krapet zpestrim :)
Jedna z mych spolubydlicich, Jackie, to rikala matce, kdyz volala domu do ameru a jeji maminka se smala a rikala, ze je to jak v u nich v jizni Koreji ale asi tak pred válkou.


Jo a taky jsem se konecne propracovala k ryzi a nudlim na snidani....wecome to Indonesia! :)

5 komentářů:

  1. to jsou nějaký příšerky na tom?

    OdpovědětVymazat
  2. také jsem zkoumala co je to navrchu zač, vypadá to jako rybky, či co? Křepčící lidičky - jestli oni nepopíjejí nějaký povzbudivý nápoj - obdoba čaje nebo kávy, či jiný alko nebo nealko - zkrátka - jiný kraj - jiný mejdan.. měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  3. ...a cimpak to o pul sedme rano lekce zacinaji? Ze by to byla rozvicka?
    ...a jakpak se asi mistnim jazykem rekne parni lokomotiva? Preji prijemnou parni jizdu paklize se zadari se vecpati :-) zdravi Veronika Obraz.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, dnes si deda pocetl tvych zprav kdyz cekal na ladice pian. moc te zdravi a preje vse dobre - my tez.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, Ty "priserky" jsou prazeny rybi poter , moooc dobry, jsou to takovy rybi krupky.
    Vlak se rekne Kereta-Api (ohnivy vuz) tak si zbytek muzete domyslet...
    Jinak ze zdravim dedu!

    OdpovědětVymazat

Disqus Shortname

Comments system