Home

pondělí 28. června 2010

Dala bych přednost klidu většímu nebo menšímu


Jak to všechno rychle začalo tak to zase rychle vychladlo. Při poslední návštěvě Indonéské ambasády (asi konec dubna) nám říkali, že v červnu dají vědět co a jak a kdy. Červen nám pomalu končí a ticho po pěšině. Když jsem psala na ambasádu, co to má jako být, odepsali mi že nic, že to vázne v Jakartě. Takže z půlky srpna bude asi konec ne-li září. Což o to, ale už bych ráda měla z krku pojišťovny, banky a hlavně letenky!
Každopádně ani moje znalosti Indonéského jazyka zatím příliš nepokročily, ale to bude asi tím, že jsem lemra líná a zas až tak se nepřetrhnu.
Zato už jsem, na rozdíl od Milušky, očkovaná proti vzteklině a uvidíme co to ještě bude na víc. Doufám že nebudu muset podstupovat žloutenku a pod...
Berburu sukses!

neděle 27. června 2010

Hola hola Sumatra volá!



Snad to bylo ze zvědavosti, z mladické nerozvážnosti a nebo jen z touhy na chvíli vypadnout, že jsem se přihlásila na stipendium Darmasiswa, které vypisuje Indonesie. No a tak mi to teda vyšo a já se najednou ocitla rovnýma nohama na palubě. A mám takový pocit, že to jede nějak čím dál tím rychleji a zběsileji.

Většinu večerů jsem začala věnovat svému studiu indonéského jazyka. No zatím tedy s mizivým účinkem (obstojně napočítám do deseti a řeknu jak se jmenuji a odkud jsem), a to také proto, že sehnat učebnici indonéštiny je prakticky nadlidský úkon. Vím o dvou, jednu napsala paní z orientalistiky na UK a druhou, tentokrát ale malajštinu a malajskou gramatiku s indonéskými ekvivalenty vydalo nakl. Academia ale je beznadějně vyprodaná a v knihovnách jí půjčují jen prezenčně. Takže zatím čerpám z nejrůznějších cestovatelských a dobrodružných serverů a doufám, že to nebudou zas až takové bludy Laughing

Před týdnem mi píchli tetanovku, ještě teď mě bolí ruka a to mě toho ještě čeká... tyfus, vzteklina, meningokok atd...

Když jsem paní v očkovacím ústavu na otázku jak jsem na tom s hmyzem odpověděla, že mě teda komáři milují jako nikoho jiného na světě, soucitně se na mě podívala a doporučila přísun Pangaminu a že mi s sebou dají nějaký kvalitní repelent. Tak uvidím, no. Taťka mi slíbil že mi půjčí svojí moskytiéru, což jsem s nadšením uvítala.

Další věcí co si musím dobře, ale rychle promyslet je banka a takový účet se kterým můžu klidně fungovat na opačné straně zeměkoule, a nebudu jim za to muset dávat majlant na poplatcích.

Mamka mi koupila Průvodce Lonely Planet po Indonesii, za což jsem jí upřímě vděčná.

Lovu zdar a Selamat balajar

Disqus Shortname

Comments system