Home

neděle 8. září 2013

Out of Bandung

Jelikož změna je život, změnila jsem i místo svého bydliště...chápu když mi někteří z vás budou upírat fantazii a odhodlání, ale to už se nedá nic dělat....pořád je to Indonésie, ale tentokrát Depok, předměstí Jakarty směrem na Bandung....až se zase odstěhuju někam na venkov, dám vědět, ale zatím se moje příspěvky budou týkat spíše městského způsobu života a úskalí s ním spojených.

No a aby ten můj pobyt v Bandungu byl alespoň částečně užitečnej i pro někoho dalšího, zde je mapička angkotů (angkutan kota - ANGKOT, veřejná doprava)...není tam všechno, ale na základní orientaci to stačí...Bandung Zdar!



Pro ty, kteří se vyskytují (či vyskytovat hodlají) na jihu Bangungu, je poměrně strategický angkot barvy tmavě modré v kombinaci s brčálově zelenou na němž je napsáno BUAHBATU-KELAPA, ten jede až na Alun-Alun k hlavní mešitě, a pak ještě další strategický bledězelený angkot s tmavězeleným pruhem STASIUN - GD.BAGE (Gedebage - tam je mega sekáč, když se projde za trh s ovocem, ten taky doporučuji, dá se tam koupit trs banánu od 3 tis. rupií, což je cca 7 Kč) tenhle angkot dělá okružní jízdu centrem Bandungu. Jmenuji strategické body - od Gedebage, jede po Jl. Soekarno-hatta, dál po Jl. Buah batu, u STSI Bandung zahýbá do prava a vydává se na sever oklikou kolem BTC (nákupní centrum na Jl. Merdeka, naproti němu je knihkupectví Gramedia a za ním je Francouský Institut) tam to stáčí zase směrem na jih na Jl. BRAGA (to je ta ulička proslavená hospodama a noční životem, přes den nic moc) a pak to bere kolem hlavního nádraží STASIUN BANDUNG a pak se zase vrací na buah batu přes pasar co je za PASAR BARU, pak to bere přes ALUN-ALUN, Jl. Asia-Afrika kolem centrální Pošty, opět přes Jl. Braga zpátky na Gedebage.
Je dobré vědět, že většina angkotů v Bandungu je okružních, takže se obvykle nevracejí stejnou cestou a někdy je jednodušší se vracet jiným angkotem a někdy člověk musí i přestupovat nebo jít kus pěšky. dobrý přestupní uzel (pokud jedete od Jl. Buahbatu) je UNLA (Universitas Langlangbuana), z tama jezdí angkoty na sever Bandungu směr DAGO a LEDENG (KELAPA-DAGO, KELAPA - LEDENG) jsou tmavě zelený a bleděmodrým a oranžovým pruhem.
A poslední jižní angkot, který se hodí, když chce člověk na autobusák Leuwi panjang (LW.PANJANG - CIWASTRA), tenhle angkot je šedivej se zeleným pruhem.

takže se obrňte trpělivostí
a
lovu zdar



Pro alespoň trochu indonéštiny znalé, přikládám užitečný odkaz
http://alfabetatetameta.wordpress.com/2013/04/20/98/


Disqus Shortname

Comments system